Jump to content
Mechanical Engineering

Dell PowerProtect DD Deploy 2023 D-PDD-DY-23 Dumps


Recommended Posts

The D-PDD-DY-23 Dell PowerProtect DD Deploy 2023 exam is now available as a replacement for the DES-DD23 exam. This new exam, offered by Passcert, aims to evaluate and validate the knowledge and skills necessary to successfully pass the exam. Passcert has recently launched a set of high-quality Dell PowerProtect DD Deploy 2023 D-PDD-DY-23 Dumps, specifically designed to assist candidates in preparing for and confidently passing the exam. These Dell PowerProtect DD Deploy 2023 D-PDD-DY-23 Dumps are meticulously crafted to cover all the essential topics and ensure a smooth and efficient exam experience.
Dell PowerProtect DD Deploy 2023 D-PDD-DY-23 Dumps

Dell PowerProtect DD Deploy 2023

This exam evaluates the knowledge and skills needed to deploy PowerProtect DD systems in a production environment and provision them based on business requirements. It also includes configuration tasks that align with the ongoing management of PowerProtect DD systems and their integration with other products. To successfully obtain this certification, candidates must demonstrate a solid knowledge base and skill set through hands-on product experience and/or by completing the Recommended Training.
 
The Dell PowerProtect DD Deploy 2023 exam consists of two parts. Part 1 has a duration of 75 minutes and includes 41 questions. To pass Part 1, candidates need to achieve a minimum score of 63%. Part 2 has a duration of 45 minutes and includes 9 simulations. To pass Part 2, candidates need to achieve a minimum score of 66%. It is essential to obtain a passing score in both parts of the exam to successfully complete the certification.
 

Exam Topics

Dell PowerProtect DD Concepts and Features (12%)

● Explain the key differentiators of the Dell PowerProtect DD deduplication technology, including SISL, DIA, In-line versus Post Process deduplication, and file versus block storage
● Identify typical Dell PowerProtect DD backup and recovery solutions and describe PowerProtect DD product positioning
● Describe Dell PowerProtect DD software components and features and the functionality they enable
 

Dell PowerProtect DD Hardware Installation (16%)

● Prepare the Dell PowerProtect DD system for installation, including rail and rack the system hardware, and connect and cable the system to external storage
● Perform the initial configurations of the Dell PowerProtect DD system, configure the network for administrative access, and verify interoperability with connected devices
 

Dell Cloud Tier Implementation and Administration (12%)

● Describe Dell Cloud Tier features, benefits, architecture and use cases
● Install and configure Dell PowerProtect DD systems with Dell Cloud Tier; including system racking and cabling, configuration of the active and archive tiers, establishment of data movement policies and upgrading the system
● Configure Dell PowerProtect DD systems with the Dell Cloud Tier, including adding and expanding storage, adjusting compression settings, deleting or reusing storage units, configuring replication and disaster recovery
 

PowerProtect DD Implementation in Backup Environments and Integration with Application Software (24%)

● Distinguish between key backup software components
● Recognize the packet flow in a typical backup environment with and without an Dell PowerProtect DD system
● Describe key information points for a backup and recovery solution using DD Boost/OST technology
● Implement the PowerProtect DD system as a CIFS or NFS to a backup server running Symantec NetBackup and/or Backup Exec, Dell NetWorker, CommVault Simpana, and IBM Tivoli Storage Manager. Validate the backup and recovery functionalities
● Implement and validate the PowerProtect DD system as a VTL
● Implement and validate DD Boost in Symantec NetBackup and Backup Exec environments, Oracle Recovery Manager (RMAN) environments, as well as in Dell NetWorker and Dell Avamar environments
● Apply best practices and system tuning procedures for optimal performance of backup environments including integrated Dell PowerProtect DD systems
 

PowerProtect DD System Administration (36%)

● Implement Dell PowerProtect DD system with key protocols, including NFS/CIFS, DD Boost, VTL, and NDMP
● Implement Dell PowerProtect DD system with key technologies, including data security, link aggregation/failover, fibre channel connections, secure multi-tenancy, DDMC, smart scale, snapshots, fastcopy, retention lock, sanitization, encryption, storage migration, replication, and recovery functionalities
● Manage system access and describe and configure autosupport, Support bundle, SNMP, and Syslog
● Monitor system activity and performance and evaluate the cleaning frequency
● Verify hardware and analyze and interpret space utilization and compression graphs
● Monitor PowerProtect DD capacity and estimate storage burn rate
 

Share Dell PowerProtect DD Deploy 2023 D-PDD-DY-23 Free Dumps

1. Which types of replication are supported in a PowerProtect DD appliance?
A. Collection, Directory, MTree, Pool, and Managed File
B. MTree, Collection, and Directory only
C. Synchronous, Collection, MTree, Managed File, and Directory
D. Asynchronous, Collection, Directory, and MTree
Answer: B
 
2. An engineer is attempting to add an ES40 shelf to a PowerProtect DD9400. The system currently has one DS60 and four ES40 shelves on the same chain. The system does not recognize the additional shelf. Why has this occurred?
A. The maximum number of shelves on the chain is exceeded
B. An active tier license must be added for additional storage
C. ES40 and DS60 shelves must be placed on separate chains
D. The system capacity license is insufficient
Answer: A
 
3. In a backup environment with PowerProtect DD VTL, which process is no longer needed?
A. Manage tape library
B. Shipping the tapes
C. FC SAN Zoning
D. Manage Backup catalog
Answer: B
 
4. Which backup applications create their own storage units when they are configured to use a PowerProtect DD appliance as a backup target?
A. Dell EMC Avamar and Veritas Backup Exec
B. Dell EMC NetWorker and Avamar
C. Veritas Backup Exec and NetBackup
D. Veritas NetBackup and Dell EMC NetWorker
Answer: B
 
5. An engineer is deploying a PowerProtect DD6900 system. The installation includes ES40, and DS60 expansion shelves on the same chain. What consideration should be made when configuring the hardware?
A. The maximum number of ES40 shelves is four
B. The maximum number of DS60 shelves is five
C. The maximum number of ES40 shelves is six
D. The maximum number of DS60 shelves is six
Answer: A
 
6. What is the maximum number of supported tape drives that can be configured using PowerProtect DD with at least 60 CPU cores?
A. 526
B. 512
C. 1080
D. Unlimited
Answer: C
 
7. During a normal workday an administrator notices poor performance (<1MB/s) in combination with poor global compression rate (<1x). What metrics should be monitored to find the issue?
A. Cleaning, NVRAM battery level, and link utilization
B. Stream count, CPU utilization, and replication
C. Stream count, disk reconstruction, and replication
D. NVRAM battery level, link utilization, and disk reconstruction
Answer: B
 
8. An administrator notices that several disks on a shelf show as unknown. What should be done to resolve this issue?
A. Enter the disk unfail command for the unknown disks
B. Ensure the expansion shelf is cabled properly
C. Cycle the power on the newly added expansion shelf
D. Enter the storage add enclosure command
Answer: A
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Join Mechanical Engineering network

    Join us (login) to get full access : Please sign up to connect and participate.

    To download files...please login

  • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 19 Guests (See full list)



×
×
  • Create New...